BIO

1e single Ik zou wel willen

IK_VERDWAAL_NIET_MEER_Booklet

Contact: gerbenboots@live.nl

Personalia

Gerben Boots (1970) komt uit Friesland en woont inmiddels al meer dan 20 jaar in Den Haag. Door de jaren speelde hij in diverse coverbands als zanger/slaggitarist en werkte hij aan diverse muzikale projecten. Nadat hij in 2013 de tweede prijs won op het Friese Songfestival LIET met zijn compositie “Ik soe it wolle”, is hij zich meer gaan richten op het schrijven van eigen werk. Hij maakt vooral Nederlandstalige pop/rock, ook in het Fries. Hij treedt daarmee op met muzikale vrienden, met name de Haagse routiniers  Rob Boshuijzen (drums), Johan Schippers (sologitaar) en David Guurink (basgitaar).

Ook is hij de leadzanger van de Haagse Rock & Roll formatie “The Roustabouts”, waarmee een swingend repertoire van old school Rock & Roll nummers uit de jaren 50 en 60 wordt gebracht. Hier speelt hij samen met Paul Selier (bas/zang), Johan Schippers (sologitaar/zang) en Joop Regoord (drums).

Repertoire

Gerben schrijft vooral eigen nummers in het Nederpop genre en in het Fries. Zijn muziek heeft een eigentijdse, melodieuze sound. Het is  geïnspireerd op een mengeling van Amerikaanse, Nederlandse en Friese pop/rock muziek. Hij heeft daarmee een geheel eigen stijl ontwikkeld met, goed in het gehoor liggende, “catchy” nummers Bij zijn eigen repertoire passen ook bekende Nederpopcovers van onder andere Doe Maar, De Dijk, Het Goede Doel, Toontje Lager, Polle Eduard en The Scene.

Naast eerder een 2e, 4e en 6e prijs op het Friese Songfestival LIET won hij ook een 1e prijs op het Singer Song Festival “Verzet de Zinnen” in Delft.

Vooral op Omrop Fryslân worden regelmatig een aantal van zijn Friese nummers gedraaid, zoals “Ik soe it wolle”, “Ik gean kapot oan dy”, “Dit is dyn liet” en “Wachtsje oanst do thúskomst”.

Gerben treedt soms ook solo op met een breed easy listening repertoire van bekende golden oldies tot meer recente muziek.

Gerben’s muzikale verleden:

Heden:

 • Leadzanger/slaggitarist als Gerben Boots; een Nederpop band met muzikale vrienden uit Den Haag met een repertoire van vooral eigen Nederpop nummers en Nederlandstalige covers.
 • Leadzanger / slaggitarist bij The Roustabouts, een vrolijke Haagse Rock & Roll band met een cover repertoire uit de jaren ’50 en ’60.
 • Akoestisch duo “Boots & Schippers” met een mengeling van Nederpop en Rock & Roll.

en daarnaast:

 • Soms als solo-act met veelal bekend easy listening repertoire, vooral voor op de achtergrond bij diverse gelegenheden.
 • Leadzanger bij de Jumping Jewels Revival Band; de rock & roll/beatband uit de jaren ’60 met origineel bandlid Hans van Eijk op sologitaar. Ze brengen het originele repertoire van The Jumping Jewels, met daarbij veel aandacht voor het repertoire met voormalig leadzanger Johnny Lion.

Zijn muzikale verleden van 1988 – 2012:

 • Leadzanger/slaggitarist in muziekproject “Beau & Co“ uit Den Haag/Vlaardingen (5 mans formatie) met een eigen repertoire van pop, rock en ballads. Hier is tevens eigen CD productie van gemaakt.
 • Leadzanger/slaggitarist in popcoverband Beau uit Den Haag en omgeving (3 mans formatie). Easy listening cover band van o.a. John Denver, The Beatles, Robbie Williams, etc.
 • Leadzanger in “ Alsjemaarbekendbentband“ uit Den Haag (5 mans formatie). Enkele jaren de huisband van het toenmalige ministerie van verkeer en waterstaat te Den Haag. In het repertoire zaten toen vooral “Golden oldies “ van o.a. Joe Cocker, Roy Orbison, Stevie Wonder, etc.
 • Leadzanger/slaggitarist in rockcoverband “Moose“ uit Groningen (4 mans formatie), samen met 3 studiegenoten in Groningen. Vele optredens in Groningen en omgeving en later ook andere delen van Nederland. Uiteindelijk neergestreken in Den Haag. (Alternatieve) Pop/rock covers van o.a. Foo Fighters, Pearl Jam, Oasis, Dandy Warhols, Van Dik Hout, The Scene, etc.
 • Solo- en slaggitarist in studentenband “GeoChaos“ uit Groningen (6 mans formatie). Studentenband van opleiding Sociale Geografie voor diverse studieaangelegenheden. Soul, Funk covers van o.a. Stevie Wonder, James Brown, Wilson Pickett, etc.
 • Pop/rock coverband “JackalJack“ uit Bolsward. Met name Top 40 muziek.

Comments are closed.