DIVERS

WACHTEN TOT JE …. THUISKOMT!

Een Nederlands – Friese versie van het nummer “Wachten tot je thuiskomt”. Met dank aan ButterflyRoad Studio. De links naar de gehele versies op Spotify staan hieronder.

Nederlandse versie: https://open.spotify.com/track/7bnQ6J6i1JQxnMplqXzkX5?si=jPiAsxETTjGfO8Z2zYaObw

Friese versie: https://open.spotify.com/track/2szh3CKbsHI2QzBbEUGHEf?si=zsP4z9NaQxWxvKqKx_zMuw

OP DE RADIO: MIDVLIET FM!

Aanstaande zondag een interview en een aantal van mijn plaatjes draaien op de radio bij Midvliet FM. Tune in om 12.30 uur, graag tot zondag!

Het persbericht van Midvliet FM:

Gerben Boots te gast in Kakafonie bij Midvliet FM 

Op zondag 24 mei om 12:30 uur is Gerben Boots te gast in Kakafonie. Hij maakt Neder/Friespop. Gerben Boots (1970) komt uit Friesland. Hij woont inmiddels al meer dan twintig jaar in Den Haag. 

Door de jaren speelde hij in diverse coverbands als zanger/slaggitarist en werkte hij aan diverse muzikale projecten. Nadat hij in 2013 de tweede prijs won op het Friese Songfestival LIET met zijn compositie ‘Ik soe it wolle’, is hij zich meer gaan richten op het schrijven van eigen werk. Hij maakt vooral Nederlandstalige pop/rock, soms ook in het Fries. Hij treedt daarmee op met een band van muzikale vrienden en zo nu en dan ook solo. De huidige bandleden bij Gerben Boots zijn de Haagse routiniers: Rob Boshuijzen (drums), Johan Schippers (sologitaar) en David Guurink (basgitaar). 

Gerben schrijft vooral eigen nummers in het Nederpop genre en in het Fries. Zijn muziek heeft een eigentijdse, melodieuze sound. Het is geïnspireerd op een mengeling van Amerikaanse, Nederlandse en Friese pop/rock muziek. Hij heeft daarmee een geheel eigen stijl ontwikkeld met, goed in het gehoor liggende, ‘catchy’ nummers. Bij zijn eigen repertoire passen ook bekende Nederpopcovers van onder andere Doe Maar, De Dijk, Het Goede Doel, Toontje Lager, Polle Eduard en The Scene. 

Naast eerder een 2e, 4e en 6e prijs op het Friese Songfestival LIET won hij ook een 1e prijs op het Singer Song Festival ‘Verzet de Zinnen’ in Delft. 

De inspiratie voor nummers als ‘Ik zou wel willen’, ‘Ik verdwaal niet meer’, ‘Dit is jouw lied’ en ‘Snelle, slimme snelweg’ doet hij vooral op in zijn eigen leven als ‘Fries om útens’ in de Randstad. Vooral op Omrop Fryslân worden regelmatig een aantal van zijn Friese nummers gedraaid, zoals ‘Ik soe it wolle’, ‘Ik gean kapot oan dy’, ‘Dit is dyn liet’ en sinds kort ook ‘Wachtsje oanst do thúskomst’. 

Gerben treedt soms ook solo op met een breed easy listening repertoire van bekende golden oldies tot meer recente muziek. Op zondag 24 mei om 12:30 uur kun je nader kennismaken met Gerben Boots en natuurlijk hoor zijn muziek.

LOFZANG OP NEDERLAND: HUIS VAN ORANJE!

We hadden in april en mei van dit jaar graag ons nieuwe nummer live gespeeld op onder andere Koningsdag en Bevrijdingsdag. Maar vanuit huis kunnen we ook trots zijn op ons land; we slaan ons in Nederland met elkaar goed door deze Corona-tijd heen! Daarom vast online en over een aantal maanden hopelijk weer live; onze lofzang voor Nederland… Huis van Oranje!

VLAK VOOR CORONA

Nét voordat we in de Corona-tijd kwamen traden we op in het kleine café De Maatschappij in Scheveningen. Hier onze (vooralsnog) laatste publieksopname. Online gaan we door, wordt vervolgd. Zie ook facebook.com/gerbenboots

Comments are closed.