BIO

1e single Ik zou wel willen

IK_VERDWAAL_NIET_MEER_Booklet

Personalia

Gerben Boots is geboren in 1970 en komt uit Friesland. Sinds 1999 woont hij in Den Haag.

Repertoire

Gerben Boots is zanger/slaggitarist en speelt bekende ballads, pop en rock covers en maakt daarnaast ook eigen nummers. Gerben treedt solo op met een easy listening repertoire met golden oldies en meer recente muziek: van Jason Mraz, Michael Buble, Bruno Mars, Guus Meeuwis tot Elvis Presley, John Denver en Jim Croce.

Single releases

Naast een cover repertoire maakt Gerben vooral eigen nummers in het Nederpop genre en in het Fries. Bij zijn eerste release van het pop/rock nummer “Ik zou wel willen” in januari 2015 gaven vrijwel alle radiostations aan dat hij een geheel eigen stijl meebrengt met goed in het gehoor liggende “catchy” nummers.

Op 28 april 2015 is zijn tweede swingende single “Ik verdwaal niet meer” uitgebracht op het label Ultimate Disk.

Ter promotie van deze singles heeft Gerben door heel Nederland en een deel van België opgetreden bij diverse radio en TV-stations. Zijn twee videoclips worden daarnaast veelvuldig gedraaid op onder andere 100% NL TV en TV Oranje.

Ervaring

Gerben: “Ik heb sinds mijn 16e ruime ervaring opgedaan als leadzanger/slaggitarist in coverbands met verschillende soorten muziek; van alternatieve rock tot tot Top40 muziek en Easy listening. Sinds 2013 schrijf ik eigen, Nederlandstalige -Nederpop- liedjes. Vooral als mensen bij optredens mee gaan zingen vind ik dat helemaal te gek. Als de woorden en zinnen die je opgeschreven hebt worden meegezongen en beleefd door anderen, is dat voor mij een groot compliment. Ik schrijf muziek voor mijn plezier en ik hoop dat anderen daar ook plezier aan beleven!”

Meertalig repertoire met focus op het Nederlands

In eerste instantie zong Gerben in zijn eigen nummers vooral in zijn moedertaal Fries. Hij won met zijn eerste eigen lied “Ik soe it wolle“ in 2013 de 2e prijs op het gerenommeerde Friese Liet Festival (Friese songfestival) en een jaar later op hetzelfde festival ook de 4e prijs met zijn nummer “Ik gean kapot oan dy“. Naast deze nummers heeft hij nog diverse andere liedjes in het Fries geschreven. Bij de regionale Omrop Fryslan worden zijn Friese nummers, regelmatig gedraaid en is hij al een paar keer te gast geweest in het populaire Friese muziekprogramma “Noardewyn“. Naast de bovenstaande prijzen heeft hij met zijn eigen Nederlandse liedjes samen met bassist Ivo von Oven ook een eerste prijs gewonnen bij een Singer-Songwriter Slam in Delft.

Als bij optredens (ook) een Engelstalig repertoire gewenst is, kan hij putten uit een grote variatie van internationale bekende liedjes uit de afgelopen 60 jaar.

Bedrijfslied.nl

Gerben tevens mede-eigenaar en oprichter van www.bedrijfslied.nl  Hier wordt “muziek op maat” aangeboden aan bedrijven en overheden en zijn al diverse congressen, symposia en bedrijfsuitjes mee opgeluisterd.

Gewonnen prijzen:

 • 2e en 4e prijs op het Friese Liet Festival en 1e prijs op Singer Songwriter Slam van Stichting “ Verzet de Zinnen” te Delft.

Gerben’s muzikale verleden:

 • Zanger/slaggitarist met een eigen en Easy listening (cover) repertoire, vooral voor op de achtergrond bij diverse gelegenheden.
 • Leadzanger/slaggitarist bij BOOTS; een Nederpop band uit Den Haag met een repertoire van vooral eigen nummers en een enkele Nederpop cover.
 • Leadzanger / slaggitarist bij The Roustabouts, een vrolijke Haagse Rock & Roll band met een cover repertoire uit de jaren ’50 en ’60.
 • Leadzanger bij de Jumping Jewels Revival Band; met originele muziek van deze rock & roll band met Hans van Eijk (sologitarist) uit de jaren 60, vooral gericht op het repertoire met voormalig leadzanger Johnny Lion.
 • Leadzanger/slaggitarist in “Beau & Co“ uit Den Haag en omgeving (5 mans formatie) met eigen repertoire van pop, rock en ballads. Tevens eigen CD productie gemaakt.
 • Leadzanger/slaggitarist in popcoverband Beau uit Den Haag en omgeving (3 mans formatie). Easy listening cover band van o.a. John Denver, The Beatles, Robbie Williams, etc.
 • Leadzanger in “ Alsjemaarbekendbentband“ uit Den Haag (5 mans formatie). Enkele jaren de huisband van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat (nu IenM) te Den Haag. “Golden oldies “ covers van o.a. Joe Cocker, Roy Orbison, Stevie Wonder, etc.
 • Leadzanger/slaggitarist in rockcoverband “Moose“ uit Groningen (4 mans formatie), samen met 3 studiegenoten in Groningen. Vele optredens in Groningen en omgeving en later ook andere delen van Nederland. Uiteindelijk neergestreken in Den Haag. (Alternatieve) Pop/rock covers van o.a. Foo Fighters, Pearl Jam, Oasis, Dandy Warhols, Van Dik Hout, The Scene, etc.
 • Solo- en slaggitarist in studentenband “GeoChaos“ uit Groningen (6 mans formatie). Studentenband van opleiding Sociale Geografie voor diverse studieaangelegenheden. Soul, Funk covers van o.a. Stevie Wonder, James Brown, Wilson Pickett, etc.
 • Pop/rock coverband “JackalJack“ uit Bolsward. Met name Top 40 muziek.

Comments are closed.